Вярвате ли, че всички бракове са еднакви?

Вярвате ли, че всички бракове са еднакви?

Мнениеот Beshliiska » 08 Яну 2009 18:30

Тъй като в сайта публикувахме статията на една американска психотерапевтка, която смята, че всички бракове преминават през точно определени 5 етапа, бихме искали да ви попитаме дали споделяте нейното мнение.

Статията прочетете тук: http://www.zamamaimen.com/articles/15/311
Beshliiska

Re: Вярвате ли, че всички бракове са еднакви?

Мнениеот desa_84 » 08 Яну 2009 21:20

много интересна статия, напълно съм съгласна с първия етап и разочарованието от втория, аз не съм стигнала до 3 , за да коментирам, но статията си струва.
Изображение
Аватар
desa_84

Мнениеот Женда » 09 Яну 2009 16:17

Аз написах коментар под статията, ама и тук да си кажа...
Американците, имам чувството, са царе на подобни твърдения и обобщения. Няма да цитирам заглавия на книги и статии...
Аз не съм сугласна. В крайна сметка авторката разглежда един точно определен тип бракове - полусполучливите. Аз познавам хора, семейства, които по своему нямат нищо общо с тази така наречена карта. Смятам, че хората заради своята индивидуалност придават такава и на отношенията си. Следователно - картата не е една и съща за всички. :D
Женда

Мнениеот magic » 13 Яну 2009 23:49

Аз смятам също че това неможе да се слага така под опщ знаменател сички бракове .
сяко семеиство секи брак е различен протича под различни стади и няма как да се обобщава поне според мен!
МОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЕМИ В ТОЗИ КОНКУРС http://www.nashitedeca.com/rezultati-fo ... ski-snimki НА СНИМКАТА ПИШЕ "МНОГО МИ Е ЗАБАВНО" БЛАГОДАРЯ!

Щракни на Изображение И ме посети!
Аватар
magic

Мнениеот magic » 13 Яну 2009 23:52

Аз смятам също че това неможе да се слага така под опщ знаменател сички бракове .
сяко семеиство секи брак е различен протича под различни стади и няма как да се обобщава поне според мен!
МОЛЯ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЕМИ В ТОЗИ КОНКУРС http://www.nashitedeca.com/rezultati-fo ... ski-snimki НА СНИМКАТА ПИШЕ "МНОГО МИ Е ЗАБАВНО" БЛАГОДАРЯ!

Щракни на Изображение И ме посети!
Аватар
magic

Мнениеот Женда » 14 Яну 2009 17:53

Сетих се за една мисъл, ако не се лъжа беше от Толстой, от "Ана Каренина", подходяща е май за тази тема:

"Всички щастливи семейства си приличат. Всички нещастни са нещастни посвоему."

Но аз мисля, че и всички щастливи са щастливи по различен начин. Например, ако двама души не обичат да си разменят целувки пред други хора, не означава, че не са щастливи. Примерът е малко прозаичен, но искам да дам елемнтарен пример какво имам предвид...
Женда

Мнениеот Сладка Мама » 24 Фев 2009 13:29

Женда написа:Аз написах коментар под статията, ама и тук да си кажа...
Американците, имам чувството, са царе на подобни твърдения и обобщения. Няма да цитирам заглавия на книги и статии...
Аз не съм сугласна. В крайна сметка авторката разглежда един точно определен тип бракове - полусполучливите. Аз познавам хора, семейства, които по своему нямат нищо общо с тази така наречена карта. Смятам, че хората заради своята индивидуалност придават такава и на отношенията си. Следователно - картата не е една и съща за всички. :D

Няма смисъл да пиша и да повтарям думите на Женда.Напълно съгласна съм с нея :lol:
Аватар
Сладка Мама

Мнениеот KENGA » 26 Фев 2010 08:42

Аз като цяло не вярвам в "Брака" като институция. Това е един парад на суетата, който не харесвам.
Аватар
KENGA

Мнениеот Marinela » 17 Авг 2010 13:21

KENGA написа:Аз като цяло не вярвам в "Брака" като институция. Това е един парад на суетата, който не харесвам.

Абсолютно подкрепям!
За това,ще кажа,че не мисля,че всички съжителства са еднакви,ама никак
даже.
Не съм чела статията,само по заглавието се ориентирам :lol: :lol:
Ама такива умопомрачителни- глобални заключения,никак не са ми по вкуса
Изображение
Аватар
Marinela

Назад към Отношения