|
от Beshliiska » 08 Яну 2009 18:30
Тъй като в сайта публикувахме статията на една американска психотерапевтка, която смята, че всички бракове преминават през точно определени 5 етапа, бихме искали да ви попитаме дали споделяте нейното мнение. Статията прочетете тук: http://www.zamamaimen.com/articles/15/311
-
Beshliiska
-
от desa_84 » 08 Яну 2009 21:20
много интересна статия, напълно съм съгласна с първия етап и разочарованието от втория, аз не съм стигнала до 3 , за да коментирам, но статията си струва.
-

desa_84
-
от Женда » 09 Яну 2009 16:17
Аз написах коментар под статията, ама и тук да си кажа... Американците, имам чувството, са царе на подобни твърдения и обобщения. Няма да цитирам заглавия на книги и статии... Аз не съм сугласна. В крайна сметка авторката разглежда един точно определен тип бракове - полусполучливите. Аз познавам хора, семейства, които по своему нямат нищо общо с тази така наречена карта. Смятам, че хората заради своята индивидуалност придават такава и на отношенията си. Следователно - картата не е една и съща за всички. 
-
Женда
-
от magic » 13 Яну 2009 23:49
Аз смятам също че това неможе да се слага така под опщ знаменател сички бракове . сяко семеиство секи брак е различен протича под различни стади и няма как да се обобщава поне според мен!
-

magic
-
-
от magic » 13 Яну 2009 23:52
Аз смятам също че това неможе да се слага така под опщ знаменател сички бракове . сяко семеиство секи брак е различен протича под различни стади и няма как да се обобщава поне според мен!
-

magic
-
-
от Женда » 14 Яну 2009 17:53
Сетих се за една мисъл, ако не се лъжа беше от Толстой, от "Ана Каренина", подходяща е май за тази тема:
"Всички щастливи семейства си приличат. Всички нещастни са нещастни посвоему."
Но аз мисля, че и всички щастливи са щастливи по различен начин. Например, ако двама души не обичат да си разменят целувки пред други хора, не означава, че не са щастливи. Примерът е малко прозаичен, но искам да дам елемнтарен пример какво имам предвид...
-
Женда
-
от Сладка Мама » 24 Фев 2009 13:29
Женда написа:Аз написах коментар под статията, ама и тук да си кажа... Американците, имам чувството, са царе на подобни твърдения и обобщения. Няма да цитирам заглавия на книги и статии... Аз не съм сугласна. В крайна сметка авторката разглежда един точно определен тип бракове - полусполучливите. Аз познавам хора, семейства, които по своему нямат нищо общо с тази така наречена карта. Смятам, че хората заради своята индивидуалност придават такава и на отношенията си. Следователно - картата не е една и съща за всички.  Няма смисъл да пиша и да повтарям думите на Женда.Напълно съгласна съм с нея
-

Сладка Мама
-
от KENGA » 26 Фев 2010 08:42
Аз като цяло не вярвам в "Брака" като институция. Това е един парад на суетата, който не харесвам.
-

KENGA
-
от Marinela » 17 Авг 2010 13:21
KENGA написа:Аз като цяло не вярвам в "Брака" като институция. Това е един парад на суетата, който не харесвам.
Абсолютно подкрепям! За това,ще кажа,че не мисля,че всички съжителства са еднакви,ама никак даже. Не съм чела статията,само по заглавието се ориентирам Ама такива умопомрачителни- глобални заключения,никак не са ми по вкуса
-

Marinela
-
Назад към Отношения